Dagreis Ete bij de boer

Dagreis Ete bij de boer

Vertrekdatum: zaterdag 23 juni 2018.


Geen betere plek om te genieten van een aardappelmaaltijd, dan in een boerenschuur in het bildt. De regio is beroemd om haar bildtse aardappels en andere aardappelrassen.

Het Bildt ziet er prachtig uit in juni, wanneer de aardappelvelden in bloei staan en het landschap allerlei tinten groen toont. In zo’n omgeving smaakt een aardappelmaaltijd natuurlijk het best.
Maar voor we aan tafel gaan, bewonderen we de bijzondere fontein in de havenstad Harlingen. Deze fontein is onderdeel van het LF2018-project 11Fountains. Vervolgens gaan we naar Het Bildt. Vroeger lag dit onder water. We leren hoe mensen dit land hebben gewonnen. Ook maken we een wandeling over de zeedijk, en bewonderen landschapsprojecten van Sense of Place, onderdeel van LF2018. In Oudebildtzijl wacht ons aan het einde van de dag de zalige aardappelmaaltijd.


Inbegrepen:

  • koffie/thee met gebak
  • bezoek aan één van de fonteinen van 11Fountains
  • bezoek aan Sense of Place
  • aardappelmaaltijd bij de boer
  • vervoer in een luxe toeringcar


Lezersprijs: € 85,- p.p.

Excl. reserveringskosten € 3,50 per boeking. Deze dagtocht wordt uitgevoerd door Veenstra Reizen.


Opstapplaatsen:

Emmen, Beilen, Oosterwolde, Drachten, Burgum, Leeuwarden.

 

Informatie en reserveren:

Voor meer informatie of het boeken van deze lezersreis gaat u naar de website van Veenstra Reizen of neemt u telefonisch contact op met Veenstra Reizen via 0511-541809 (ma-vrij).


Aardappelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »